Brambory na loupačku s dresinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg brambory
zálivka
sůl
2 lžíce pažitka
300 g rajče
300 g tvaroh
mletý bílý pepř
podle chuti
sůl
zálivka 1
sůl
50 g mandle
4 lžíce olivový olej
mletý bílý pepř
1 lžíce citronová šťáva
1 lžíce petrželová nať
100 g zelené olivy bez pecek
zálivka 2
sůl
200 g hermelín
mletý pepř
1 lžička drcený kmín
80 g kyselá smetana
3 lžíce bylinková směs

Postup přípravy receptu

  1. Menší brambory očistíme a ve slupce je vaříme asi 25 minut v osolené vodě.

  2. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Smícháme je s tvarohem i nasekanou pažitkou, osolíme a opepříme.

  3. Olivy rozmixujeme nebo rozmačkáme vidličkou na pyré. Pyré smícháme s nasekanou petrželovou natí, olejem, citronovou šťávou a mletými madlemi. Podle chuti osolíme a opepříme.

  4. Hermelín nakrájíme na kostičky, které ještě utřeme se smetanou a sekanými bylinkami (petrželka, pažitka, provansálské). Ochutíme kmínem, solí i pepřem.

  5. Dresinky servírujeme v miskách a podáváme s brambory, které si každý loupe sám.

  6. Dělená strava - neutrální večeře.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!