Brambory pečené s bílou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 lžíce máslo
1 hrnek mléko
1 lžíce hladká mouka
1 kg brambor
1 lžíce přepuštěné máslo
250 g uzené vepřové maso
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 190 °C a zapékací misku vymastíme.

  2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou osolíme, zalijeme mlékem a asi 10 minut povaříme.

  3. Brambory ve slupce uvaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Uzené vepřové maso pokrájíme nadrobno, osolíme, opepříme a promícháme s bramborovými plátky.

  4. Vejce našleháme do pěny a tu přimícháme do bílé omáčky.

  5. Do zapékací misky vždy rozložíme bramborovou směs a polijeme částí omáčky. Navrstvíme a končíme omáčkou. Před pečením pokapeme pokrm přepuštěným máslem.

  6. Brambory zapékáme zhruba 30 minut a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!