Brambory pečené s bílou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 1 lžíce máslo 1 hrnek mléko 1 lžíce hladká mouka 1 kg brambor 1 lžíce přepuštěné máslo 250 g uzené vepřové maso podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby tuk na vymazání
Postup Brambory pečené s bílou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 190 °C a zapékací misku vymastíme.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou osolíme, zalijeme mlékem a asi 10 minut povaříme.
Brambory ve slupce uvaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Uzené vepřové maso pokrájíme nadrobno, osolíme, opepříme a promícháme s bramborovými plátky.
Vejce našleháme do pěny a tu přimícháme do bílé omáčky.
Do zapékací misky vždy rozložíme bramborovou směs a polijeme částí omáčky. Navrstvíme a končíme omáčkou. Před pečením pokapeme pokrm přepuštěným máslem.
Brambory zapékáme zhruba 30 minut a ihned podáváme.