Brambory pečené s uzeným masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
700 g brambory
1 dl mléko
120 g cibule
sádlo
350 g uzené maso
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso, bůček nebo krkovici nakrájíme na malé kostičky. Brambory a cibuli očistíme a nakrájíme na plátky.

  2. Maso, brambory a cibuli urovnáme ve vrstvách do vymaštěného kastrolu. Poslední vrstvou jsou brambory. Každou vrstvu osolíme a opepříme. Takto připravené brambory zalijeme mlékem, poklademe kousky sádla nebo jiného tuku a pečeme pod pokličkou v mírně vyhřáté troubě.

  3. Brambory pečené s uzeným masem podáváme v misce, ve které jsme je zapékali.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!