Brambory pečené v grilu s párkem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule grilovací koření 1 lžíce rostlinný olej 1 kg nové brambory 1 - 2 ks bílá paprika mletý sušený česnek piri-piri 4 - 6 ks párek nebo špekáček
Postup Brambory pečené v grilu s párkem
Postup přípravy receptu
-
Nové brambory omyjeme, neloupáme a přeřízneme na polovinu. Větší cibuli rozkrojíme křížem na 4 díly a nakrájíme slabší plátky. 1 - 2 bílé papriky vykrájíme a rozřežeme na nudličky
Předem rozpálíme gril na dřevěné uhlí s víkem na cca 180 °C. Na rošt ve střední poloze umístíme pánev na paellu. Nalijeme lžíci oleje a přidáme cibuli. V zavřeném víku ji necháme zesklovatět. Brambory na rozkrojené straně posolíme a ihned vložíme na pánev k cibuli. Pečeme pod uzavřeným víkem a občas promícháme. Jakmile brambory začnou zlátnout přidáme nakrájenou papriku a promícháme. Posypeme grilovacím kořením, mletým sušeným česnekem. Pro pikantnost můžeme přidat koření piri-piri. Na pánev přidáme nakrojené párky a opečeme je. Vše pečeme opět pod uzavřeným poklopem grilu
Když jsou brambory hnědozlaté a párky křupavé, vyjmeme pánev z grilu a rozdělíme na talíře. Brambory pečené v grilu s párkem podáváme na oběd či večeři.