Brambory plněné brynzou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 kg brambory 1 ks cibule kmín 10 dkg uzenina 20 dkg brynza 0.5 kelímku zakysaná smetana 10 dkg uzená slanina 0.5 lžičky mletá sladká paprika 1 špetka mletá pálivá paprika sádlo na vymazání
Postup Brambory plněné brynzou recept
Postup přípravy receptu
-
Malé syrové brambory odrhneme kartáčkem, osušíme a rozkrojíme. Lžičkou je vydlabeme jako malé košíčky.
Brynzu umícháme s hustou smetanou, s mletou sladkou paprikou, přidáme špetku pálivé papriky, sůl, vmícháme pokrájenou cibulí a přidáme i drobně pokrájenou cikánskou pečeni. Brynzovou hmotu dáme do poloviny osolených vydlabaných brambor. Druhou půlkou brambor je zpět přikryjeme. Brambory plněné brynzou vyskládáme do sádlem vymazaného pekáčku. Brambory povrchu solíme, okmínujeme a na každou dáme plátek uzené slaniny.
Brambory plněné brynzou zvolna upečeme v předehřáté troubě dozlatova. Vydlabané vnitřky brambor zapečeme s bramborovými košíčky.
Brambory plněné brynzou se hodí i jako slané pohoštění třeba u vína.