Brambory s cibulkou na hořčici recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
kmín
2 - 3 ks větší cibule
1 kg nové brambory
koření na americké brambory
2 - 3 lžíce francouzská hořčice se zrníčky
francouzská hořčice se zrníčky

Postup přípravy receptu

  1. Nové brambory omyjeme a kartáčkem dočista odrhneme. Větší brambory rozkrojíme na půlky či čtvrtky, menší můžeme nechat vcelku. Dáme je vařit do osolené vody a uvaříme doměkka. Scedíme a necháme okapat

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Na rozehřáté pánvi s olivovým olejem cibulku osmahneme dozlatova, poté přimícháme hořčici, krátce prohřejeme a odstavíme

  3. Hlubší plech dobře vymažeme olivovým olejem, rozložíme brambory a výrazně posypeme kmínem a kořením na americké brambory. Dáme péct do vyhřáté trouby asi na 170 °C. Opékáme do zezlátnutí asi 20 - 30 minut. Asi 10 minut před koncem pečení posypeme brambory orestovanou cibulkou

  4. Brambory s cibulkou na hořčici podáváme ihned po upečení jako přílohu k nejrůznějším pokrmům z masa. Dají se podávat ale i samostatně - s hořčicí a dresinky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!