Jemná chřestová polévka s hoblinami ze sýru Grana Padano recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 ks vejce olivový olej 1,5 l drůbeží vývar 50 g čerstvé máslo mořská sůl čerstvá pažitka 1 ks jarní cibulka s natí 100 ml čerstvá smetana 500 g čerstvý bílý chřest 100 g sýr Grana Padano čerstvě mletý bílý pepř
Postup Jemná chřestová polévka s hoblinami ze sýru Grana Padano
Postup přípravy receptu
-
Chřest očistíme a odkrojíme dřevnaté konce, následně nakrájíme na kousky. Jarní cibulku s natí nakrájíme nadrobno. Pažitku nasekáme nadrobno
Na rozpuštěném nahřátém másle osmahneme jarní cibulku, aby změkla a nechytila hnědou barvu. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu, následně přidáme chřest a vaříme asi 20 minut, dokud
" target="_blank" title="Chřestová sezóna v plném proudu: 10 TOP receptů">chřest nezměkne
Hlavičky chřestu vyjmeme, použijeme je na ozdobu. Polévku rozmixujeme ponorným mixerem a přes jemné síto propasírujeme. Čerstvě umletým bílým pepřem a mořskou solí dochutíme a čerstvou smetanou zjemníme. Polévku můžeme případně zahustit vaječnými žloutky. Můžeme také vložit do polévky jednu lžíci másla, polévka je pak jemnější. Polévku stáhneme z ohně a podáváme
Jemnou chřestovou polévku podáváme ozdobenou hoblinami ze sýru Grana Padano a pár kapkami olivového oleje.