Jemná chřestová polévka s hoblinami ze sýru Grana Padano recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 ks vejce
olivový olej
1,5 l drůbeží vývar
50 g čerstvé máslo
mořská sůl
čerstvá pažitka
1 ks jarní cibulka s natí
100 ml čerstvá smetana
500 g čerstvý bílý chřest
100 g sýr Grana Padano
čerstvě mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Chřest očistíme a odkrojíme dřevnaté konce, následně nakrájíme na kousky. Jarní cibulku s natí nakrájíme nadrobno. Pažitku nasekáme nadrobno

  2. Na rozpuštěném nahřátém másle osmahneme jarní cibulku, aby změkla a nechytila hnědou barvu. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu, následně přidáme chřest a vaříme asi 20 minut, dokud

  3. " target="_blank" title="Chřestová sezóna v plném proudu: 10 TOP receptů">chřest nezměkne

  4. Hlavičky chřestu vyjmeme, použijeme je na ozdobu. Polévku rozmixujeme ponorným mixerem a přes jemné síto propasírujeme. Čerstvě umletým bílým pepřem a mořskou solí dochutíme a čerstvou smetanou zjemníme. Polévku můžeme případně zahustit vaječnými žloutky. Můžeme také vložit do polévky jednu lžíci másla, polévka je pak jemnější. Polévku stáhneme z ohně a podáváme

  5. Jemnou chřestovou polévku podáváme ozdobenou hoblinami ze sýru Grana Padano a pár kapkami olivového oleje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!