Brambory s masem a zelí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 600 g brambory 500 g mleté maso 500 g kysané zelí 250 ml smetana na vaření podle potřeby olej podle chuti sůl kmín mletý černý pepř
Postup Brambory s masem a zelí recept
Postup přípravy receptu
-
V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme mleté maso do zhnědnutí, osolíme a okořeníme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Pekáček vytřeme olejem nebo máslem a na dno rozložíme okapané zelí. Kdo chce, může zelí propláchnout, aby nebylo tak kyselé. Na zelí rozprostřeme opečené maso a na ně pokládáme brambory. Osolíme je a zalijeme smetanou.
Pekáč s brambory, masem a zelí zakryjeme, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme do změknutí brambor asi 30 minut. Pak sundáme poklop a ještě chvíli pečeme do zezlátnutí.
Brambory s masem a zelí podáváme jako hlavní chod.