Brambory s vejci a ořechovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
5 ks vejce
1 kg brambory
1 ks cibule
30 g ořechy
3 lžíce citronová šťáva
125 ml smetana ke šlehání
4 lžíce rostlinný olej
200 g smetanový sýr
1 balíček máslové sušenky
podle chuti
sůl
tabasco

Postup přípravy receptu

  1. Brambory, nejlépe malé a moučné, důkladně omyjeme a uvaříme v osolené vodě ve slupce. Vejce uvaříme na tvrdo, opláchneme studenou vodou a oloupeme. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno.

  2. Na rozehřátém oleji zesklovatíme cibuli s česnekem, přilijeme smetanu a přivedeme k varu a odstavíme. Do smetany nadrobíme sušenky, oříšky, přidáme sýr, citronovou šťávu a vše rozmixujeme dohladka. Omáčku ochutíme tabascem, solí a opatrně prohřejeme.

  3. Hotové brambory oloupeme a rozdělíme na talíře. Přidáme měsíčky uvařených vajec a přelijeme omáčkou.

  4. Brambory s vejci a ořechovou omáčkou ihned servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!