Brambory se zeleninou na pánvi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
kmín
kurkuma
mletý černý pepř
podle potřeby
brambory
cibule
olivový olej
řapíkatý celer
cherry rajčata
tvaroh na strouhání

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny použijeme přiměřeně podle chuti a počtu osob. Brambory dáme vařit do osolené vody s kmínem. Řapíkatý celer nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Cherry rajčata rozkrájíme na půlky.

  2. Rozehřejeme velkou pánev a na ní rozvoníme mletou kurkumu. Přidáme trochu olivového oleje, nakrájenou cibuli, promícháme a necháme směs pracovat. Stačí mírný oheň, ať se to nezblázní. Řapíkatý celer přihodíme do pánve. Přidáme čerstvě mletý pepř a sůl. Celer pustí trošku vody a nebude se to připalovat. Restujeme a občas zamícháme, až bude celer dokřupava.

  3. Potom přidáme rozkrojená cherry rajčata. Těm budou stačit 2 - 3 minuty, aby se lehce opekly. Pokud brambory ještě nejsou měkké, tak pánev odstavíme a v klidu počkáme na brambory.

  4. Nakonec přidáme do pánve uvařené brambory nakrájené na příjemně velké kousky a společně to párkrát prohrábneme nad plamenem, ať se spojí barvy a chutě. Ochutnáme, ať to není třeba nedosolené! Porce brambor se zeleninou rozdělíme na talíře a posypeme nastrouhaným tvarohem.

  5. Brambory se zeleninou na pánvi podáváme nejlépe s dvojkou bílého, osvědčil se mi Irsai Oliver, který byl zrovna po ruce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!