Brambory v pivním těstíčku recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks vejce
2 dl pivo
150 g hladká mouka
3 ks větší brambora

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si hladké těstíčko z mouky, vejce, piva a soli. Těstíčko by nemělo z brambor příliš stékat, zároveň ale ani nesmí být příliš tuhé, případně tedy přidáme mouku nebo naopak pivo

  2. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky tenké asi 2 mm. Obalujeme je v připraveném těstíčku a z obou stran osmažíme v rozpáleném oleji

  3. Hotové plátky vysušíme od oleje papírovým ubrouskem. Po vychladnutí můžeme brambory podávat s různými omáčkami. Podobně můžeme obalovat také cukety nebo lilky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!