Brambory zapečené s hermelínem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 120 g slanina 3 lžíce máslo 2 lžíce strouhanka 1 kg brambory 150 ml mléko 3 ks cibule 3 ks hermelín 1 lžíce sekaná petrželka podle chuti sůl mletý bílý pepř muškátový květ mletý kmín
Postup Brambory zapečené s hermelínem recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, ještě horké prolisujeme a necháme vychladnout. Bramborovou hmotu zalijeme mlékem, osolíme, ochutíme muškátovým květem a jemně sekanou petrželkou.
Troubu předehřejeme na 200°C. Hmotou naplníme tukem vymazanou zapékací mísu a dáme do trouby krátce zapéct.
Mezitím si nakrájíme hermelíny na plátky. Cibule oloupeme, nasekáme je najemno a na lžíci másla ji krátce osmahneme. Slaninu nakrájíme na nudličky.
Když je bramborová hmota zespodu trochu zapečená, rozložíme na ni hermelín, okmínujeme, opepříme a posypeme cibulí. Nahoru nasypeme nudličky slaniny se strouhankou. Dáme na 10 až 15 minut zapéct do trouby.
Brambory zapečené s hermelínem ihned podáváme.