Bratislavské rohlíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
200 g máslo
2 ks žloutek
3 dl mléko
30 g droždí
80 g cukr moučka
500 g hladká mouka
na potření
žloutek

Postup přípravy receptu

  1. Máslo s cukrem vymícháme do pěny, přidáme žloutky, vejce a mícháme ještě 1/4 hodiny. K těstu přidáme mouku, sůl, droždí (vykynuté v mléce) a vypracujeme těsto. Necháme vykynout.

  2. Těsto rozdělíme na dva díly a každý rozválíme. Rozdělíme na čtverce a každý naplníme libovolnou nádivkou (u nás plníme ořechovou). Naplněné čtverečky zatočíme a zformujeme do tvaru rohlíků a necháme ještě chvíli kynout.

  3. Pak bratislavské rohlíky dáme na vymaštěný nebo pečícím papírem vyložený plech, potřeme žloutkem a pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě na 180 °C.

  4. Bratislavské rohlíky jsou dobré třeba jako snídaně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!