Bratislavské rohlíky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 ks vejce 200 g máslo 2 ks žloutek 3 dl mléko 30 g droždí 80 g cukr moučka 500 g hladká mouka na potření žloutek
Postup Bratislavské rohlíky recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo s cukrem vymícháme do pěny, přidáme žloutky, vejce a mícháme ještě 1/4 hodiny. K těstu přidáme mouku, sůl, droždí (vykynuté v mléce) a vypracujeme těsto. Necháme vykynout.
Těsto rozdělíme na dva díly a každý rozválíme. Rozdělíme na čtverce a každý naplníme libovolnou nádivkou (u nás plníme ořechovou). Naplněné čtverečky zatočíme a zformujeme do tvaru rohlíků a necháme ještě chvíli kynout.
Pak bratislavské rohlíky dáme na vymaštěný nebo pečícím papírem vyložený plech, potřeme žloutkem a pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě na 180 °C.
Bratislavské rohlíky jsou dobré třeba jako snídaně.