Broskve v rýžovém nákypu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 50 g máslo 25 dkg rýže 50 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 1 kelímek sladká smetana na vaření 0.5 kg čerstvé broskve
Postup Broskve v rýžovém nákypu recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve důkladně propláchneme rýži, dáme ji do hrnce s dvojnásobným množstvím vody, lehce osolíme (opravdu maličko), přivedeme k varu a na mírném plameni vaříme 10 minut. Broskve důkladně omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme.
Mezitím si zahřejeme smetanu, rýži jí prolijeme, přiklopíme, necháme dojít a vychladnout.
Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a žloutky utřeme s máslem a cukry. Do žloutkové směsi vmícháme rýži a nakonec i sníh.
Zapekací mísu vymastíme a vysypeme strouhankou, nalijeme polovinu rýžové směsi, poklademe broskví a přelijeme zbylou směsí. V předem vyhřáté troubě upečeme.