Broskve v rýžovém nákypu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
50 g máslo
25 dkg rýže
50 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
1 kelímek sladká smetana na vaření
0.5 kg čerstvé broskve

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve důkladně propláchneme rýži, dáme ji do hrnce s dvojnásobným množstvím vody, lehce osolíme (opravdu maličko), přivedeme k varu a na mírném plameni vaříme 10 minut. Broskve důkladně omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme.

  2. Mezitím si zahřejeme smetanu, rýži jí prolijeme, přiklopíme, necháme dojít a vychladnout.

  3. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a žloutky utřeme s máslem a cukry. Do žloutkové směsi vmícháme rýži a nakonec i sníh.

  4. Zapekací mísu vymastíme a vysypeme strouhankou, nalijeme polovinu rýžové směsi, poklademe broskví a přelijeme zbylou směsí. V předem vyhřáté troubě upečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!