Brynzové knedlíky s uzeným masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 40 g slanina 1 stroužek česnek 3 ks vejce 100 g strouhanka 100 g brynza 3 ks rohlík 100 g hrubá mouka 250 g uzené vařené maso podle potřeby mléko
Postup Brynzové knedlíky s uzeným masem recept
Postup přípravy receptu
-
Ovčí brynzu utřeme s vejci a rohlíky namočenými v mléce.
Na malé části slaniny osmažíme strouhanku a vmícháme ji k brynzové směsi spolu s umletým vařeným uzeným masem.
Česnek oloupeme, prolisujeme a s kmínem přidáme do připraveného základu. Nakonec přidáme mouku a mléko tak, aby vzniklo vláčné těsto. Z těsta vytvoříme 6 stejných knedlíků a vaříme je ve vroucí osolené vodě 20 minut.
Mezitím si nakrájíme slaninu na nudličky a rozpustíme ji na pánvi.
Uvařené brynzové knedlíky na talíři rozkrojíme, omastíme rozpuštěnou slaninou a podáváme s kysaným zelím.