Bublanina s ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 cl olej
4 ks vejce
20 cl mléko
1 balíček prášek do pečiva
40 g cukr krupice
60 cl polohrubá mouka
podle chuti
ovoce
podle potřeby
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem, postupně přidáváme olej a třeme, až je směs napěněná. Mouku prosejeme s práškem a vmícháme i s mlékem do žloutkové směsi. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta.

  2. Těsto na bublaninu rozetřeme do většího pekáčku, hlavně vyššího, protože buchta nabude. Pekáček předem vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou.

  3. Bublaninu zlehka poklademe očištěným, opláchnutým a okapaným ovocem a v předehřáté troubě pečeme na 160 °C asi 30 minut.

  4. Bublaninu s ovocem ocukrujeme. Bublanina s ovocem se dá jíst už teplá, ale lepší je studená.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!