Vepřová směs v palačince recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
olej
sůl
1 ks vejce
1 lžíce solamyl
2 dl voda
1 - 2 dl voda
100 g hladká mouka
1 lžíce sójová omáčka
1 ks zelená kapie
chilli koření
3 ks jarní cibulka
200 g vepřová kýta

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme, naklepeme, nakrájíme na jemné kostičky a ochutíme chilli kořením. Cibulky nakrájíme na jemná kolečka. Nať odložíme na ozdobu. Kapii omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na drobné kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky

  2. Na oleji zprudka orestujeme kostičky masa, které zakápememe sójovou omáčkou. Jakmile se omáčka do masa vsákne, přidáme česnek, kapii a cibulku. Směs podusíme asi 2 minuty a potom ji přelijeme solamylovou zálivkou. Mícháme, dokud nevznikne hustá kašovitá směs, kterou vyklopíme a necháme vychladnout

  3. Z mouky, vejce a vody vymícháme řidší palačinkové těstíčko

  4. Na malém množství horkého oleje rozlijeme řídké těstíčko, které zvolna propékáme. Jakmile zbělá, vložíme do středu palačinky masovou náplň, okraje přehneme a z obou stran osmažíme dorůžova

  5. Plněné palačinky vepřovou směsí zdobíme nasekanou cibulovou natí. Podáváme horké se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!