Vepřová směs v palačince recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek olej sůl 1 ks vejce 1 lžíce solamyl 2 dl voda 1 - 2 dl voda 100 g hladká mouka 1 lžíce sójová omáčka 1 ks zelená kapie chilli koření 3 ks jarní cibulka 200 g vepřová kýta
Postup Vepřová směs v palačince
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme, naklepeme, nakrájíme na jemné kostičky a ochutíme chilli kořením. Cibulky nakrájíme na jemná kolečka. Nať odložíme na ozdobu. Kapii omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na drobné kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky
Na oleji zprudka orestujeme kostičky masa, které zakápememe sójovou omáčkou. Jakmile se omáčka do masa vsákne, přidáme česnek, kapii a cibulku. Směs podusíme asi 2 minuty a potom ji přelijeme solamylovou zálivkou. Mícháme, dokud nevznikne hustá kašovitá směs, kterou vyklopíme a necháme vychladnout
Z mouky, vejce a vody vymícháme řidší palačinkové těstíčko
Na malém množství horkého oleje rozlijeme řídké těstíčko, které zvolna propékáme. Jakmile zbělá, vložíme do středu palačinky masovou náplň, okraje přehneme a z obou stran osmažíme dorůžova
Plněné palačinky vepřovou směsí zdobíme nasekanou cibulovou natí. Podáváme horké se zeleninovým salátem.