Bublanina s ovocem ze zahrádky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

5 ks vejce
cukr moučka
20 dkg cukr moučka
1 kg ovoce
1 ks vanilkový cukr
20 dkg hladká mouka
tuk na vymazání
5 lžic teplá voda
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutky od bílků, vždy do mísy, obojí se bude šlehat. Nejprve umícháme žloutky, přidáme 10 dkg cukru moučka a za stálého šlehání přidáváme teplou vodu. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme druhou polovinu cukru moučka a vanilkový cukr. Sníh do žloutkové hmoty vmícháváme na střídačku s prosátou moukou

  2. Ovoce důkladně omyjeme a necháme okapat, podle druhu a potřeby ovoce nakrájíme

  3. Krásně hladké a husté těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Poklademe libovolným ovocem (švestky, jahody, rybíz, třešně a jiné podle chuti a možností)

  4. Bublaninu s ovocem ze zahrádky pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 minut

  5. Upečenou bublaninu s ovocem můžeme před podáváním posypat cukrem moučka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!