Bůček špikovaný hřebíčkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce sádlo
16 ks hřebíček
5 kuliček nové koření
4 plátky vepřový bok
mletý černý pepř
voda na podliti

Postup přípravy receptu

  1. Vysoké plátky bůčku omyjeme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Do každého plátku zapíchneme 4 hřebíčky.

  2. V pekáčku rozpustíme sádlo. Vložíme plátky, mírně je podlijeme a přidáme nové koření. Bůček špikovaný hřebíčkem vložíme do středně horké trouby a zvolna pečeme.

  3. Upečený bůček vyjmeme, odstraníme hřebíčky a nové koření a můžeme podávat. Bůček špikovaný hřebíčkem podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!