Buchta a la kráva Milka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
150 g cukr
5 lžic olej
200 g máslo
1 balíček vanilkový cukr
100 g bramborový škrob
1 balíček kypřící prášek do pečiva
poleva
150 g cukr moučka
3-4 lžíce šťáva z borůvek
2 ks bílá čokoláda Milka
krém
600 g borůvky
1 kelímek zakysaná smetana
100 g bílá čokoláda Milka

Postup přípravy receptu

  1. Borůvky přecedíme a necháme okapat. Ve vodní lázni necháme rozpustit 1 čokoládu. Když je čokoláda rozpuštěná, přidáme lžíci zakysané smetany a mícháme. Potom přidáme zbytek smetany, okapané borůvky a vše rozmixujeme.

  2. Máslo, olej a cukr vyšleháme a potom postupně přišleháváme vejce. Každé vejce šleháme alespoň 1 minutu. Zvlášť smícháme škrob, prášek do pečiva, vanilkový cukr a přišleháme k vaječnému základu.

  3. Do vysokého plechu s pečicím papírem nalijeme nejprve těsto. Na těsto nalijeme borůvkovou smetanu a lžící projedeme po těstě, aby se smetana s těstem trochu pomíchala. Buchtu dáme péct na asi 30 minut do trouby vyhřáté na 150 °C.

  4. Když je buchta a la kráva Milka vychladlá, připravíme si polevu. Necháme rozpustit 1 čokoládu. Než se čokoláda rozpustí, smícháme šťávu z borůvek s cukrem. Borůvkovou směs přidáme po troškách do rozehřáté čokolády a promícháme.

  5. Polevu nalijeme na buchtu, rozneseme po celém povrchu a necháme ztuhnout. Následně si rozehřejeme poslední čokoládu, tou děláme kravské fleky podle vlastní fantazie a necháme už jen ztuhnout.

  6. Buchtu a la kráva Milka nakrájíme a podáváme jako vláčný moučník k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!