Buchta a la kráva Milka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 150 g cukr 5 lžic olej 200 g máslo 1 balíček vanilkový cukr 100 g bramborový škrob 1 balíček kypřící prášek do pečiva poleva 150 g cukr moučka 3-4 lžíce šťáva z borůvek 2 ks bílá čokoláda Milka krém 600 g borůvky 1 kelímek zakysaná smetana 100 g bílá čokoláda Milka
Postup Buchta a la kráva Milka recept
Postup přípravy receptu
-
Borůvky přecedíme a necháme okapat. Ve vodní lázni necháme rozpustit 1 čokoládu. Když je čokoláda rozpuštěná, přidáme lžíci zakysané smetany a mícháme. Potom přidáme zbytek smetany, okapané borůvky a vše rozmixujeme.
Máslo, olej a cukr vyšleháme a potom postupně přišleháváme vejce. Každé vejce šleháme alespoň 1 minutu. Zvlášť smícháme škrob, prášek do pečiva, vanilkový cukr a přišleháme k vaječnému základu.
Do vysokého plechu s pečicím papírem nalijeme nejprve těsto. Na těsto nalijeme borůvkovou smetanu a lžící projedeme po těstě, aby se smetana s těstem trochu pomíchala. Buchtu dáme péct na asi 30 minut do trouby vyhřáté na 150 °C.
Když je buchta a la kráva Milka vychladlá, připravíme si polevu. Necháme rozpustit 1 čokoládu. Než se čokoláda rozpustí, smícháme šťávu z borůvek s cukrem. Borůvkovou směs přidáme po troškách do rozehřáté čokolády a promícháme.
Polevu nalijeme na buchtu, rozneseme po celém povrchu a necháme ztuhnout. Následně si rozehřejeme poslední čokoládu, tou děláme kravské fleky podle vlastní fantazie a necháme už jen ztuhnout.
Buchtu a la kráva Milka nakrájíme a podáváme jako vláčný moučník k různým příležitostem.