Buchta raz dva recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
0.2 kg máslo
1 hrnek mléko
0.8 balíčku prášek do pečiva
1 hrnek cukr moučka
0.5 balíčku vanilkový cukr
2 lžíce sekané mandle
2 hrnky polohrubá mouka
podle chuti
citronová kůra
čerstvé ovoce
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme si drobenku z mouky, cukru, vanilkového cukru a osminky másla. Plný hrnek drobenky odložíme stranou.

  2. Do ostatní drobenky dáme trochu citronové kůry, prášek do pečiva, vejce a vlažné mléko a vše dobře promícháme.

  3. Na vymazaný plech těsto nalijeme, hustě pokryjeme ovocem podle sezóny a chuti, zasypeme odloženou drobenkou a taky posypeme sekanými loupanými mandlemi a v mírně rozehřáté troubě upečeme.

  4. Buchtu raz dva necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!