Buchta s BeBe sušenkami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 4 ks vejce 150 g cukr moučka 150 g polohrubá mouka 1 lžička kypřící prášek do pečiva krém 150 g máslo 2 lžíce rum 1 l mléko 100 g cukr moučka 3 balíčky vanilkový pudinkový prášek poleva 8 lžic máslo 2 lžíce rum 3 lžíce kakao 3 lžíce voda 220 g cukr moučka podle potřeby tuk na vymazání 2 balíčky světlé BeBe sušenky
Postup Buchta s BeBe sušenkami recept
Postup přípravy receptu
-
Rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme sníh. Žloutky utřeme s cukrem moučka, přisypeme mouku s práškem do pečiva a přidáme ušlehaný sníh z bílků. Dobře promícháme, ale postupujeme opatrně, aby sníh zůstal pořádně našlehaný.
Těsto nalijeme na tukem vymazaný plech a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C, zhruba 10 - 15 minut a poté necháme piškot vystydnout.
Vanilkový pudink nasypeme do studeného mléka a dobře rozmícháme. Dáme vařit, dokud nám nevznikne hustý pudink. Do horkého pudinku přidáme cukr moučka, rum a rozkrájené máslo. Teplý pudink nalijeme na vystydlý piškot. Hned začneme na krém pokládat BeBe sušenky tak, aby byly po celé buchtě.
Do kastrůlku si rozehřejeme máslo a do něj přidáme cukr moučka, kakao, rum a vodu. Dobře rozmícháme, aby nám šla poleva natírat na sušenky. Natírá se nejlépe silikonovou mašlovačkou, ale jde roztáhnout i gumovou stěrkou. Buchtu dáme alespoň na 1 hodinu do lednice, aby krém ztuhl a moučník šel dobře krájet.
Buchtu s BeBe sušenkami nakrájíme na řezy a podáváme třeba s hrnkem kávy, čaje nebo kakaa.