Bůčkové závitky s brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 lžíce francouzská hořčice
3 lžíce olivový olej
4 plátky vepřový bok bez kosti
1 lžička tandori pasta
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
brambory

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky.

  2. Plátky bůčku naklepeme tupou stranou nože. Osolíme je, potřeme francouzskou hořčicí, opepříme. Plátky lehce poklademe plátky naloženého česneku, nejlépe v nějakém koření a olivovém oleji. Pak plátky poklademe kolečky cibule, potřeme tandori pastou, zavineme a dáme 2 hodinky do lednice.

  3. Na pekáči, používám titanový pekáč, prudce orestujeme závitky bez oleje na sucho. Po 5 - 8 minutách přidáme trochu olivového oleje. Jakmile máme závitky opečené přidáme na čtvrtky nakrájené brambory i se slupkou, osolíme a dusíme, dokud brambory nejsou pěkně měkké a opečené.

  4. Bůčkové závitky s brambory podáváme s oblohou podle vlastní chuti


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!