Bulky s celerem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
250 ml mléko
200 g celer
1 lžíce fenykl
1 kostka droždí
100 g sýr
1 lžíce med
olivový olej
300 g hladká mouka
na ozdobu
1 lžíce hrubá mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do domácí pekárny nalijeme mléko, rozdrobíme droždí, přidáme med a necháme vzejít kvásek.

  2. Sýr a celer nastrouháme na jemné nudličky. Obojí dáme do pekárny ke kvásku. Přidáme mouku, sůl a zapneme program těsto. Můžeme přidat i fenykl nebo jiné koření. Pekárnu zapneme na program těsto. Je-li těsto řídké, dáme více mouky, je-li tuhé, dáme mléko. Po vykynutí tvarujeme bochánky velikosti pingpongového míčku a necháme na plechu nakynout.

  3. Bulky s celerem potřeme olivovým olejem nebo sádlem a posypeme solí. Bulky dáme péct do vyhřáté trouby na 220 °C (elektrická) nebo 200 °C (horkovzduch) na 20 minut.

  4. Bulky s celerem podáváme podle chuti nebo jen samotné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!