Buřt salát recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks paprika 2 ks cibule 600 g buřty 5 ks kyselé okurky marináda 1 lžička sůl 150 ml majonéza 3 lžíce kečup 2 lžíce slunečnicový olej 2 lžíce plnotučná hořčice 100 ml bílý jogurt 1 lžička mletý černý pepř
Postup Buřt salát recept
Postup přípravy receptu
-
Buřty nebo kabanos oloupeme, přeřízneme podélně a nakrájíme na tenké plátky.
Okurky a papriky bez jadřinců nastrouháme nahrubo a smícháme s najemno nakrájenou cibulí, olejem, majolkou, hořčicí, pepřem, kečupem a jogurtem. Pikantní marinádu jemně dochutíme solí.
Marinádu vmícháme do nakrájených buřtů a takto připravený buřt salát ponecháme 24 hodin v chladu odležet.
Buřt salát konzumujeme s chlebem, ale také, a to pozor, s nahrubo
pokrájenými studenými brambory.