Buřt salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks paprika
2 ks cibule
600 g buřty
5 ks kyselé okurky
marináda
1 lžička sůl
150 ml majonéza
3 lžíce kečup
2 lžíce slunečnicový olej
2 lžíce plnotučná hořčice
100 ml bílý jogurt
1 lžička mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Buřty nebo kabanos oloupeme, přeřízneme podélně a nakrájíme na tenké plátky.

  2. Okurky a papriky bez jadřinců nastrouháme nahrubo a smícháme s najemno nakrájenou cibulí, olejem, majolkou, hořčicí, pepřem, kečupem a jogurtem. Pikantní marinádu jemně dochutíme solí.

  3. Marinádu vmícháme do nakrájených buřtů a takto připravený buřt salát ponecháme 24 hodin v chladu odležet.

  4. Buřt salát konzumujeme s chlebem, ale také, a to pozor, s nahrubo

  5. pokrájenými studenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!