Bylinková jehněčí kýta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce tymián
1 lžíce rozmarýn
90 ml červené víno
mletý pepř
2 kg jehněčí kýta
300 ml jehněčí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé bylinky očistíme a nasekáme. Jehněčí kýtu zbavíme kůže a přebytečného tuku. Do zbylé vrstvy tuku uděláme zářezy tak, aby na povrchu vznikla šachovnice. Kýtu dáme na pekáč tučnější stranou nahoru, posypeme kořením a bylinkami.

  2. Bylinkovou jehněčí kýtu pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. Během pečení podléváme vývarem a červeným vínem. Pak teplotu snížíme na 180 °C a pečeme dalších 20 minut na každých 500g hmotnosti masa. Doba pečení je celkem kolem 100 minut.

  3. Upečenou bylinkovou jehněčí kýtu nakrájíme a můžeme podávat. Přílohu volíme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!