Bylinková jehněčí kýta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 lžíce tymián 1 lžíce rozmarýn 90 ml červené víno mletý pepř 2 kg jehněčí kýta 300 ml jehněčí vývar
Postup Bylinková jehněčí kýta recept
Postup přípravy receptu
-
Čerstvé bylinky očistíme a nasekáme. Jehněčí kýtu zbavíme kůže a přebytečného tuku. Do zbylé vrstvy tuku uděláme zářezy tak, aby na povrchu vznikla šachovnice. Kýtu dáme na pekáč tučnější stranou nahoru, posypeme kořením a bylinkami.
Bylinkovou jehněčí kýtu pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. Během pečení podléváme vývarem a červeným vínem. Pak teplotu snížíme na 180 °C a pečeme dalších 20 minut na každých 500g hmotnosti masa. Doba pečení je celkem kolem 100 minut.
Upečenou bylinkovou jehněčí kýtu nakrájíme a můžeme podávat. Přílohu volíme podle chuti.