Bylinkové bramborové knedlíky recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 2 ks vejce 1 lžička petrželka 1 kg brambory 1 lžička pažitka 1 lžička bazalka 1 lžička oregano 200 g polohrubá mouka 1 lžička provensálské bylinky 50 - 70 g špenátový protlak
Postup Bylinkové bramborové knedlíky
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si základní těsto na bramborové knedlíky. Studené, uvařené a oloupané brambory najemno nastrouháme. Přidáme dvě celá vejce, trochu soli a polohrubou mouku. Podle konzistence doplňujeme moukou, v opačném případě malým množstvím vody
K základnímu těstu ještě před řádným prohnětením přidáme 50 - 70g špenátového protlaku, ze kterého vymačkáme přebytečnou vodu a dále přidáme podle vlastní chutě. Dávám 1,5 lžičky čerstvých bylinek - např. provensálské bylinky, pažitka, petržel, bazalka, oregano. Musí být ale čerstvé
Vše řádně promícháme, prohněteme a uděláme 4 střední válečky, které ihned dáváme do vroucí osolené vody a vaříme 15 - 20 minut. Uvařené bylinkové bramborové knedlíky ihned naplátkujeme
Rozhodně zajímavá chuťová zkušenost. Doporučuji vyzkoušet a jistě si tyto bylinkové knedlíky najdou i své fandy.