Bylinkové bramborové knedlíky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 lžička petrželka
1 kg brambory
1 lžička pažitka
1 lžička bazalka
1 lžička oregano
200 g polohrubá mouka
1 lžička provensálské bylinky
50 - 70 g špenátový protlak

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si základní těsto na bramborové knedlíky. Studené, uvařené a oloupané brambory najemno nastrouháme. Přidáme dvě celá vejce, trochu soli a polohrubou mouku. Podle konzistence doplňujeme moukou, v opačném případě malým množstvím vody

  2. K základnímu těstu ještě před řádným prohnětením přidáme 50 - 70g špenátového protlaku, ze kterého vymačkáme přebytečnou vodu a dále přidáme podle vlastní chutě. Dávám 1,5 lžičky čerstvých bylinek - např. provensálské bylinky, pažitka, petržel, bazalka, oregano. Musí být ale čerstvé

  3. Vše řádně promícháme, prohněteme a uděláme 4 střední válečky, které ihned dáváme do vroucí osolené vody a vaříme 15 - 20 minut. Uvařené bylinkové bramborové knedlíky ihned naplátkujeme

  4. Rozhodně zajímavá chuťová zkušenost. Doporučuji vyzkoušet a jistě si tyto bylinkové knedlíky najdou i své fandy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!