Pikantní hovězí pečeně na rajčatech recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek olej sůl vývar 2 ks cibule 1/2 ks citrón 1 lžíce hladká mouka 1 ks zelená paprika mletý černý pepř 1 plechovka loupaná rajčata 1 kg hovězí kýta 2 lžíce čerstvý křen
Postup Pikantní hovězí pečeně na rajčatech
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme, potřeme olejem, opepříme a ochutíme mletým chilli kořením. Takto ochucené maso zabalíme do fólie a necháme v chladu nejméně 10 hodin odležet
Před vlastní přípravou masa oloupeme a jemně usekáme cibuli a česnek. Zelenou papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Křen oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Citron řádně omyjeme a nakrájíme na dílky
V pekáči na oleji zprudka opečeme maso do zlatohnědé barvy. Maso vyjmeme a uchováme na teple. Na výpeku necháme zpěnit cibuli, česnek a nakrájenou papriku. Vše zaprášíme moukou a krátce orestujeme. Potom do pekáče vrátíme opečené maso, vmícháme loupaná rajčata, dílky citronu a strouhaný křen. Osolíme, podlijeme vývarem a zakryté zvolna pečeme v troubě při střední teplotě asi 2 - 2,5 hodiny doměkka. Vzniklou středně hustou omáčku při pečení podle potřeby ředíme vývarem
Pikantní hovězí pečeni na rajčatech nakrájíme na plátky a podáváme s dušenou rýží nebo opečeným bramborem.