Bylinkové brambory recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 - 3 lžíce máslo
1 lžíce petrželka
1 kg brambory
1/2 lžíce majoránka
1 lžíce kmín
1/2 lžíce oregano
1 lžíce grilovací koření
olej na vymazání
2 - 3 špetky bylinková sůl
1 ks střední cuketa

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na přibližně stejně velké kostky. Cuketu oloupeme, rozpůlíme, vyškrábneme střed se semínky a také nakrájíme

  2. Plech vymažeme olejem, posypeme střídavě brambory a cuketou. Začneme kořenit. Posypeme majoránkou, oreganem, bylinkovou solí, grilovacím kořením, petrželkou a kmínem

  3. Bylinkové brambory dáme péct do vyhřáté trouby a za občasného obracení pečeme doměkka asi 40 minut

  4. Bylinkové brambory podáváme jako přílohu nebo jen tak samotné s tatarkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!