Cannelloni s náplní z jater a masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 ks cannelloni
náplň
4 lžíce olej
4 ks vejce
2 ks cibule
1 ks cuketa
50 g parmazán
700 g mleté hovězí maso
tabasco
200 g krůtí játra
2 lžíce sekaná šalvěj
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
omáčka
2 lžíce máslo
750 ml mléko
2 lžíce hladká mouka
100 g gruyerský sýr

Postup přípravy receptu

  1. Játra omyjeme, osušíme, očistíme a nadrobno nakrájíme. Parmazán nastrouháme. Cibuli oloupeme, rozkrájíme na kostičky a zesklovatíme na lžíci oleje. Přidáme mleté maso, játra a opečeme. Cuketu očistíme, omyjeme a posekáme. Polovinu vmícháme do masa spolu se šalvějí, parmazánem a vejci. Okořeníme tabascem, pepřem a osolíme.

  2. Mouku osmahneme na másle, vmícháme mléko a uvedeme do varu. Poté v horkém mléce rozpustíme gruyer. Směs osolíme a opepříme.

  3. Troubu předehřejeme na 200°C.

  4. Cannelloni naplníme masovou směsí, vložíme je do zapékací formy, posypeme cuketou a přelijeme omáčkou. Cannelloni s náplní z jater a masa zapékáme v troubě asi 45 minut.

  5. Upečené cannelloni s náplní z jater a masa ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!