Cannelloni s náplní z jater a masa recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 20 ks cannelloni náplň 4 lžíce olej 4 ks vejce 2 ks cibule 1 ks cuketa 50 g parmazán 700 g mleté hovězí maso tabasco 200 g krůtí játra 2 lžíce sekaná šalvěj podle chuti sůl mletý černý pepř omáčka 2 lžíce máslo 750 ml mléko 2 lžíce hladká mouka 100 g gruyerský sýr
Postup Cannelloni s náplní z jater a masa recept
Postup přípravy receptu
-
Játra omyjeme, osušíme, očistíme a nadrobno nakrájíme. Parmazán nastrouháme. Cibuli oloupeme, rozkrájíme na kostičky a zesklovatíme na lžíci oleje. Přidáme mleté maso, játra a opečeme. Cuketu očistíme, omyjeme a posekáme. Polovinu vmícháme do masa spolu se šalvějí, parmazánem a vejci. Okořeníme tabascem, pepřem a osolíme.
Mouku osmahneme na másle, vmícháme mléko a uvedeme do varu. Poté v horkém mléce rozpustíme gruyer. Směs osolíme a opepříme.
Troubu předehřejeme na 200°C.
Cannelloni naplníme masovou směsí, vložíme je do zapékací formy, posypeme cuketou a přelijeme omáčkou. Cannelloni s náplní z jater a masa zapékáme v troubě asi 45 minut.
Upečené cannelloni s náplní z jater a masa ihned podáváme.