Cannelloni s nivou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
150 ml mléko
1 ks cibule
1 lžíce rajčatový protlak
100 g niva
150 ml zakysaná smetana
200 g mleté vepřové maso
0.5 lžičky mexické koření
lžíce světlá instantní jíška
12 ks těstoviny cannelloni
podle chuti
česnek
sůl
mletý kmín
mletý černý pepř
kořenící přísada
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme mleté vepřové maso, oloupanou a nadrobno nakrájenou malou cibuli, oloupaný a prolisovaný česnek a vejce. Masovou směs dochutíme solí, kořenící přísadou, kmínem a pepřem.

  2. Směsí naplníme těstoviny a vložíme je do pekáčku. V misce smícháme zakysanou smetanu, mléko, rajčatový protlak, instantní jíšku, mexické koření, sůl a špetku pepře.

  3. Těstoviny zalijeme připravenou omáčkou tak, aby byly zcela ponořené. Vše posypeme nivou, přikryjeme alobalem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 30 minut. Pak alobal odstraníme a dál pečeme, až povrch zezlátne.

  4. Cannelloni s nivou podáváme jako hlavní chod, který doplníme čerstvým zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!