Cannelloni s nivou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 150 ml mléko 1 ks cibule 1 lžíce rajčatový protlak 100 g niva 150 ml zakysaná smetana 200 g mleté vepřové maso 0.5 lžičky mexické koření lžíce světlá instantní jíška 12 ks těstoviny cannelloni podle chuti česnek sůl mletý kmín mletý černý pepř kořenící přísada podle potřeby olej
Postup Cannelloni s nivou recept
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme mleté vepřové maso, oloupanou a nadrobno nakrájenou malou cibuli, oloupaný a prolisovaný česnek a vejce. Masovou směs dochutíme solí, kořenící přísadou, kmínem a pepřem.
Směsí naplníme těstoviny a vložíme je do pekáčku. V misce smícháme zakysanou smetanu, mléko, rajčatový protlak, instantní jíšku, mexické koření, sůl a špetku pepře.
Těstoviny zalijeme připravenou omáčkou tak, aby byly zcela ponořené. Vše posypeme nivou, přikryjeme alobalem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 30 minut. Pak alobal odstraníme a dál pečeme, až povrch zezlátne.
Cannelloni s nivou podáváme jako hlavní chod, který doplníme čerstvým zeleninovým salátem.