Carpaccio z červené řepy se sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce kapary
2 lžíce jablečný ocet
1 lžíce olivový olej
2 lžičky čerstvý zázvor
1 lžíce pomerančová šťáva
4 ks červená řepa
1 lžíce nakládaný zelený pepř
1 lžíce třtinový cukr
200 g sýr jadel
podle chuti
sůl
na ozdobu
čerstvé bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Středně velkou řepu důkladně omyjeme, vložíme do vroucí vody a zhruba 10 minut povaříme. Potom řepu scedíme, necháme vychladnout a oloupeme. Takto připravenou řepu nakrájíme na tenké plátky.

  2. Ocet smícháme s cukrem, špekou soli, šťávou vymačkanou z čerstvě nastrouhaného zázvoru, lžící pomerančové šťávy a oleje. Plátky řepy naložíme do připravené marinády, uložíme do chladu a necháme 30 - 60 minut odležet.

  3. Jadel nakrájíme na kousky a na plechu vyloženém pečícím papírem rozpečeme, stačí 5 minut na 220 °C. Rozpečený sýr necháme zchladnout.

  4. Řepu vyjmeme z marinády a rozdělíme na talíře, pokapeme je marinádou, posypeme kapary, poklademe rozpečeným sýrem, okořeníme zeleným pepřem a ozdobíme čerstvou bylinkou.

  5. Carpaccio z červené řepy podáváme s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!