Křupavé domácí müsli recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 120 g máslo 100 g rozinky 4 - 5 lžic med 1 lžička mletá skořice 100 g lískové ořechy 500 g ovesné vločky 100 g sušené fíky 100 - 150 g kešu oříšky 50 g slunečnicová semínka 100 g sušené brusinky chia semínka
Postup Křupavé domácí müsli
Postup přípravy receptu
-
Ořechy vsypeme do hrubšího sáčku a paličkou na maso trochu nadrtíme
Je jen na naší chuti, jaké oříšky použijeme - vlašské, kešu, lískové, makadamové, piniové, pekanové, para ořechy atd. Větší sušené ovoce pokrájíme na menší kousky, rozinky a brusinky necháme celé. Lze použít téměř jakékoli sušené ovoce, jen měkké druhy (švestky, datle apod.) se příliš nehodí
Do mísy vsypeme ovesné vločky, nadrcené ořechy, rozinky a brusinky
Přidáme i překrájené sušené ovoce. Nezapomeneme na vrchovatou lžičku mleté skořice. Suchou směs dobře promícháme
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme med a špetku soli. Vše spojíme v jednolitou směs, ale nevaříme. Tekutou slazenou směsí zalijeme obsah v míse a opět dobře promícháme
Směs na domácí müsli rozprostřeme na 2 plechy vyložené pečícím papírem
Müsli před pečením nijak zvlášť neumačkáváme, necháme jej hezky načechrané. Pečeme zhruba 20 - 25 minut v troubě vyhřáté na 165 °C, v polovině pečení vločky promícháme
Nelekněte se, upečené domácí müsli bude po vyndání z trouby měkké a sypké, ale po vychladnutí se stane křupavou pochoutkou
Domácí müsli uchováváme v suché dóze a podáváme kdykoliv je chuť
Křupavé müsli skvěle doplní bílý jogurt, tvaroh, nejrůznější krémy apod.