Čatní z jablek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g rajčata
50 g cibule
300 g jablko
80 g rozinky
0.2 l vinný bylinkový ocet
20 g třinový cukr
podle chuti
sůl
mletý zázvor
mletý hřebíček
prášková hořčice
mletý kayenský pepř

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Použijeme kyselejší druh. Cibuli oloupeme, rajčata omyjeme a zbavíme zelených částí. Připravíme si koření a dochucovače.

  2. Jablka vsypeme do hrnce, přidáme rozinky, nakrájenou cibuli, nakrájená rajčata, cukr, špetku zázvoru, špetku mletého hřebíčku, špetku soli, špetku kayenského pepře a práškové hořčice. Přilijeme vinný bylinkový ocet a pomalu dusíme na pastovitou směs.

  3. Čatní z jablek podáváme jako přílohu k masu, rybám a jiným pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!