Čatní z jablek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g rajčata 50 g cibule 300 g jablko 80 g rozinky 0.2 l vinný bylinkový ocet 20 g třinový cukr podle chuti sůl mletý zázvor mletý hřebíček prášková hořčice mletý kayenský pepř
Postup Čatní z jablek recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Použijeme kyselejší druh. Cibuli oloupeme, rajčata omyjeme a zbavíme zelených částí. Připravíme si koření a dochucovače.
Jablka vsypeme do hrnce, přidáme rozinky, nakrájenou cibuli, nakrájená rajčata, cukr, špetku zázvoru, špetku mletého hřebíčku, špetku soli, špetku kayenského pepře a práškové hořčice. Přilijeme vinný bylinkový ocet a pomalu dusíme na pastovitou směs.
Čatní z jablek podáváme jako přílohu k masu, rybám a jiným pokrmům.