Cejn ve vinném těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
citronová šťáva
0.5 lžičky rybí koření
1 ks cejn
mletá pálivá paprika
těstíčko
2 ks vejce
2 lžíce strouhanka
1 dl bílé víno
2 lžíce hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Porce cejna (může být i jiná ryba), očistíme a vykostíme. Jde to velmi snadno. Cejna osolíme, pokapeme citronem, posypeme paprikou a necháme chvíli odležet.

  2. Připravíme si těstíčko. Vejce, víno a koření dobře rozšleháme a postupně přidáváme mouku a strouhanku. Dobře vymícháme dohladka. Odleženého cejna obalujeme v těstíčku a ihned pozvolna smažíme v rozpáleném oleji dorůžova.

  3. Cejna ve vinném těstíčku podáváme s brambory či kaší. Podáváme teplého.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!