Cejn ve vinném těstíčku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl citronová šťáva 0.5 lžičky rybí koření 1 ks cejn mletá pálivá paprika těstíčko 2 ks vejce 2 lžíce strouhanka 1 dl bílé víno 2 lžíce hladká mouka podle potřeby olej na smažení
Postup Cejn ve vinném těstíčku recept
Postup přípravy receptu
-
Porce cejna (může být i jiná ryba), očistíme a vykostíme. Jde to velmi snadno. Cejna osolíme, pokapeme citronem, posypeme paprikou a necháme chvíli odležet.
Připravíme si těstíčko. Vejce, víno a koření dobře rozšleháme a postupně přidáváme mouku a strouhanku. Dobře vymícháme dohladka. Odleženého cejna obalujeme v těstíčku a ihned pozvolna smažíme v rozpáleném oleji dorůžova.
Cejna ve vinném těstíčku podáváme s brambory či kaší. Podáváme teplého.