Celer v oříškovém těstíčku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej 500 g celer 4 lžíce citronová šťáva 300 ml zeleninový vývar na obalení 0.5 lžičky sůl 1 ks vejce 50 g strouhanka 2 lžíce hladká mouka 0.5 lžičky mletý bílý pepř 0.5 lžičky mletá pálivá paprika omáčka sůl 3 lžíce máslo 100 ml mléko 1 lžíce křen cukr krupice 1 lžíce hladká mouka mletý bílý pepř na ozdobu 500 g pórek 1 ks červená paprika 1 svazek kadeřavá petrželka
Postup Celer v oříškovém těstíčku recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Papriku nakrájíme na nudličky. Petrželku nasekáme. Pórek nakrájíme na 5 cm dlouhé kousky a ve vroucí vodě 10 minut povaříme. Celer nakrájíme na 1 cm silná kolečka, zakápneme citronovou šťávou a povaříme v zeleninovém vývaru asi 5 minut.
Vejce rozkvedláme a smícháme se solí, pepřem i paprikou. Oříškové lupínky smícháme se strouhankou. Okapaný celer obalujeme v mouce, vajíčku a oříšcích.
Na rozehřátém oleji osmahneme mouku, podlijeme zbylým zeleninovým vývarem a mlékem. Přidáme nakládaný křen a za stálého míchání na mírném plameni 10 minut povaříme. Potom do omáčky přidáme sýr a dochutíme si ji solí, pepřem a podle chuti i cukrem. Odstavíme, přidáme polovinu petrželky a promícháme.
Rozehřejeme olej a plátky celeru opečeme z každé strany asi 3 minuty. Naservírujeme na talíře, obložíme hranolky pórku, přelijeme omáčkou a posypeme nudličkami papriky i petrželkou.