Celerové brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
- - sůl
- - máslo
2 lžíce strouhanka
1 kg brambory
150 ml mléko
1 ks cibule
300 ml smetana
375 g celer
- - pepř mletý
- - paprika mletá
3 lžíce parmazán
- - rozmarýna
250 g sýr ricotta

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmahneme cibuli, česnek a necháme změknout. Zapékací misku vymažeme máslem a klademe do ní střídavě plátky brambor, celeru a cibule, poslední vrstvou jsou brambory. Prošleháme smetanu, mléko, sýr ricotta, rozmarýnu, papriku, sůl a pepř a zalijeme na zeleninu. Smícháme strouhanku s parmazánem a brambory touto směsí posypeme. Zapékáme asi hodinu a půl v troubě na 180 st.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!