Celerové tyčinky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- máslo na vymazání těsto sůl 150 g tuk 100 g celer 150 g polohrubá mouka 200 g tvrdý sýr na potření 1 ks vejce
Postup Celerové tyčinky recept
Postup přípravy receptu
-
Celer nejprve důkladně očistíme a následně vložíme do osolené vroucí vody. Vaříme ho, dokud nezměkne.
Uvařený, měkký celer scedíme a necháme vychladnout. Celer nastrouháme najemno do větší mísy. Tvrdý sýr rovněž nastrouháme a přidáme k celeru. Mouku prosejeme a také přidáme k celeru. Ještě přidáme tuk a sůl a vypracujeme těsto.
Pomoučíme vál a těsto rozválíme v plát. Vrchní stranu potřeme rozšlehaným vejcem.
Plech vymažeme tukem. Z plátu vykrajujeme nožem nebo vykrajovacím kolečkem tenčí proužky, které klademe na plech.
Takto připravené tyčinky pečeme v předehřáté troubě při 170°C.
Upečené celerové tyčinky necháme trochu vychladit, aby nebyly horké a můžeme je podávat.