Celerový hrnec recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks celer 4 ks rajče 150 g arašídy 200 g žampiony 1 ks bobkový list 1 lžíce olivový olej 500 ml červené víno 3 lžíce hladká mouka mletý černý pepř 2 ks cibule (větší)
Postup Celerový hrnec recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a celer očistíme. Cibule nasekáme najemno a celer nakrájíme na nudličky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme, zbavíme zbytku po stopce a nakrájíme čtvrtky.
V hrnci rozehřejeme olej. Cibuli na něm zesklovatíme, přidáme celer, který necháme lehce osmahnout a nakonec přidáme ještě žampiony, rajčata a bobkový list. Směs necháme asi 12 - 15 minut dusit. Mezitím omyjeme arašídy a smícháme je s moukou.
Arašídy přidáme i moukou do směsi, zalijeme jí vínem a podle chuti osolíme a opepříme. Směs dusíme asi 40 minut. Pak vytáhneme bobkový list. Pokrm by měl být hustý.
Podáváme jej samostatně nebo pečivem. Můžeme přidat brambory.