Celozrnné bulky plněné vejci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
8 ks vejce
80 g máslo
400 g žampióny
2 ks šalotka
4 lžíce nasekaná pažitka
čerstvý mletý pepř
4 ks celozrnné bulky

Postup přípravy receptu

  1. Šalotky očistíme a nakrájíme nadrobno. Osmažíme je na části rozehřátého másla dosklovata. Pak přidáme očištěné a nakrájené žampiony. Restujeme, dokud se z hub neodpaří větší část vody.

  2. Mezitím z bulek seřízneme vršek a vydlabeme část vnitřku. Vydlabané bulky položíme na plech a v troubě rozpékáme tak dlouho, až budou horké a lehce křupavé.

  3. K houbám přidáme zbylé máslo a vlijeme vejce, rozšlehaná se solí a mletým pepřem. Zvolna a za stálého míchání zahušťujeme. Vejce musí mít krémovitou konzistenci. Pak je odstavíme, vmícháme nasekanou pažitku a necháme dojít.

  4. Rozpečené bulky naplníme vaječnou směsí, přiklopíme odkrojeným vrškem a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!