Celozrnné bulky plněné vejci recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 8 ks vejce 80 g máslo 400 g žampióny 2 ks šalotka 4 lžíce nasekaná pažitka čerstvý mletý pepř 4 ks celozrnné bulky
Postup Celozrnné bulky plněné vejci recept
Postup přípravy receptu
-
Šalotky očistíme a nakrájíme nadrobno. Osmažíme je na části rozehřátého másla dosklovata. Pak přidáme očištěné a nakrájené žampiony. Restujeme, dokud se z hub neodpaří větší část vody.
Mezitím z bulek seřízneme vršek a vydlabeme část vnitřku. Vydlabané bulky položíme na plech a v troubě rozpékáme tak dlouho, až budou horké a lehce křupavé.
K houbám přidáme zbylé máslo a vlijeme vejce, rozšlehaná se solí a mletým pepřem. Zvolna a za stálého míchání zahušťujeme. Vejce musí mít krémovitou konzistenci. Pak je odstavíme, vmícháme nasekanou pažitku a necháme dojít.
Rozpečené bulky naplníme vaječnou směsí, přiklopíme odkrojeným vrškem a ihned podáváme.