Černé špagety s plody moře recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
sůl
75 g máslo
200 - 300 g plody moře
2 ks malá cibule
1 svazek petrželová nať
200 g cherry rajče
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nebo šalotku spolu s česnekem očistíme. Cibuli nakrájíme najemno, česnek na drobné plátky

  2. V pánvi rozehřejeme trochu másla a cibuli osmažíme. Přidáme česnek a opět krátce osmahneme. Vsypeme plody moře - mušle, shrimps, chobotničky, krevety a necháme asi 12 minut dusit

  3. Zatím si uvaříme špagety podle návodu na obalu. Špagety musí být al dente. Rajčátka rozpůlíme a nať nasekáme. Do téměř hotové mořské směsi přidáme rajčata a nať, ochutíme solí a hrubým pepřem a ještě krátce podusíme. Stačí asi 4 minuty

  4. Na talíře rozdělíme špagety, ozdobíme je směsí a ihned podáváme. Samozřejmě můžeme použít i klasické bílé špagety.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!