Čerstvá rajčatová omáčka s bazalkou recept
Apetit ReceptyPostup Čerstvá rajčatová omáčka s bazalkou recept
Postup přípravy receptu
-
Velká zralá rajčata zkontrolujeme, aby nebyla poškozená a plesnivá. Odejmeme stonky, důkladně je omyjeme a osušíme. Každé rajče rozpůlíme na půl, odebereme zrníčka a zelený střed. Každou polovinu vymačkáme do mísy a kontrolujeme, aby nezůstala zrníčka.
Vymačkaná rajčata dáme na pomalou teplotu vařit, za častého míchání. Vaříme, dokud nebudou rajčata zcela rozvařená.
Uvařená rajčata propasírujeme a omáčku ještě jednou provaříme. Tentokrát vaříme do zhoustnutí. Omáčku osolíme podle chuti a po uvaření přidáme natrhané lístky bazalky.
Čerstvou rajčatovou omáčku s bazalkou přeléváme špagety a různé těstoviny. Do základu vaření rajčat můžeme přidat i nasekaný česnek nebo bílou cibuli.