Hovězí po cikánsku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 2 ks cibule tymián chilli oregano 4 ks bobkový list hladká mouka 1 ks červená kapie 1 ks žlutá paprika 700 g hovězí maso 1 kostka hovězí bujon 1 sklenice sterilované lečo mletý černý pepř 1 ks velký rajský protlak 2 ks velké sterilované okurky s troškou nálevu
Postup Hovězí po cikánsku
Postup přípravy receptu
-
Maso vcelku opepříme a zprudka orestujeme na oleji. Přemístíme ho do tlakového hrnce
Ve výpeku osmažíme na céčka nakrájenou cibuli a přidáme ji k masu. Osolíme, přidáme chilli, oregano, tymián a rozdrobený hovězí bujon. Zalijeme vodou a 1 hodinu vaříme na mírném plameni
Uvařené maso vyndáme, nakrájíme na plátky a i s vývarem dáme do pekáče. Přidáme lečo, okurky nakrájené na malé kostičky, kapii a papriku na kostičky, bobkové listy, rajčatový protlak. Hovězí po cikánsku dáme na 30 minut do trouby vyhřáté na 200 °C. Nakonec omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v troše odlité omáčky
Hovězí po cikánsku podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.