Hovězí po cikánsku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks cibule
tymián
chilli
oregano
4 ks bobkový list
hladká mouka
1 ks červená kapie
1 ks žlutá paprika
700 g hovězí maso
1 kostka hovězí bujon
1 sklenice sterilované lečo
mletý černý pepř
1 ks velký rajský protlak
2 ks velké sterilované okurky s troškou nálevu

Postup přípravy receptu

  1. Maso vcelku opepříme a zprudka orestujeme na oleji. Přemístíme ho do tlakového hrnce

  2. Ve výpeku osmažíme na céčka nakrájenou cibuli a přidáme ji k masu. Osolíme, přidáme chilli, oregano, tymián a rozdrobený hovězí bujon. Zalijeme vodou a 1 hodinu vaříme na mírném plameni

  3. Uvařené maso vyndáme, nakrájíme na plátky a i s vývarem dáme do pekáče. Přidáme lečo, okurky nakrájené na malé kostičky, kapii a papriku na kostičky, bobkové listy, rajčatový protlak. Hovězí po cikánsku dáme na 30 minut do trouby vyhřáté na 200 °C. Nakonec omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v troše odlité omáčky

  4. Hovězí po cikánsku podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!