Červená fazolačka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 lžíce olej 2 ks cibule 1 plechovka rajčatový protlak 500 g párek 2 ks bobkový list 1 plechovka krájená rajčata 500 g bílé fazole 1 lžíce sádlo na smažení 2 lžíce žitná chlebová mouka 1 lžička sušená majoránka podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Červená fazolačka recept
Postup přípravy receptu
-
Velké bílé fazole propláchneme zalijeme čistou studenou vodou a necháme přes noc nabobtnat. Česnek oloupeme, část nasekáme nadrobno a zbytek prolisujeme. Párky nebo točený salám či jinou měkkou uzeninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Vodu od fazolí slijeme, zalijeme je čerstvou vodou, vložíme dva bobkové listy, můžeme přidat kousek mořské řasy (proti nadýmání) nebo špetku jedlé sody (fazole dříve změknou) a uvaříme fazole doměkka.
Cibuli zesklovatíme na sádle, přidáme nasekaný česnek, zaprášíme žitnou hladkou moukou a osmažíme dozlatova. Dále zarestujeme rajčatový protlak, abychom ho zbavili kyselosti. Uzeninu opečeme na pánvi na lžíci oleje. Vše vmícháme do měkkých fazolí, přidáme krájená rajčata, provaříme a dochutíme solí, promnutou majoránkou nebo čubricou, čerstvě mletým pepřem a prolisovaným česnekem nebo česnekovou pastou.
Červenou fazolačku podáváme s čerstvým chlebem.