Červené zelí s brusinkami recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 4 lžíce cukr 1 špetka sůl 1 ks cibule 2 lžíce sádlo 5 ks hřebíček 1 ks brambora 200 ml červené víno 700 g kysané červené zelí 180 g brusinky ve skleničce
Postup Červené zelí s brusinkami
Postup přípravy receptu
-
Kysané zelí (v sáčku, ne ve sklenici) přesuneme z obalu do hrnce, podlijeme červeným vínem, přidáme cukr a hřebíček. Přivedeme k varu a dusíme 15 minut
Mezitím si připravíme sádlo a nakrájíme větší cibuli (může být i bílá) nadrobno. Cibuli pozvolna opékáme na sádle, jakmile začne zlátnout, přidáme cukr a za stálého míchání necháme zlehka zkaramelizovat
Do hrnce se zelím nastrouháme najemno větší syrovou bramboru a přidáme také zkaramelizovanou cibulku. Zelí 5 minut provaříme, poté vmícháme skleničku brusinek, necháme ještě pár minut provařit a odstavíme
Červené zelí s brusinkami podáváme zatepla jako přílohu k masu, skvěle doplní například svatomartinskou husu.