Červené zelí s brusinkami recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

4 lžíce cukr
1 špetka sůl
1 ks cibule
2 lžíce sádlo
5 ks hřebíček
1 ks brambora
200 ml červené víno
700 g kysané červené zelí
180 g brusinky ve skleničce

Postup přípravy receptu

  1. Kysané zelí (v sáčku, ne ve sklenici) přesuneme z obalu do hrnce, podlijeme červeným vínem, přidáme cukr a hřebíček. Přivedeme k varu a dusíme 15 minut

  2. Mezitím si připravíme sádlo a nakrájíme větší cibuli (může být i bílá) nadrobno. Cibuli pozvolna opékáme na sádle, jakmile začne zlátnout, přidáme cukr a za stálého míchání necháme zlehka zkaramelizovat

  3. Do hrnce se zelím nastrouháme najemno větší syrovou bramboru a přidáme také zkaramelizovanou cibulku. Zelí 5 minut provaříme, poté vmícháme skleničku brusinek, necháme ještě pár minut provařit a odstavíme

  4. Červené zelí s brusinkami podáváme zatepla jako přílohu k masu, skvěle doplní například svatomartinskou husu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!