Česká vesnická polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g cibule
1 lžíce sádlo
200 g škvarky
150 g velké kroupy
1 kg vepřový lalok
5 dl vepřová krev
3 l vývar z vepřového masa
podle chuti
česnek
sůl
majoránka
drcený kmín
mletý černý pepř
polévkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Lalok uvaříme doměkka a vyjmeme z vývaru. Krev vlijeme přes cedník za stálého míchání do vřícího vývaru a krátce ji povaříme. Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a na sádle osmažíme.

  2. Do vývaru přidáme škvarky, opláchnuté kroupy, česnek rozetřený se solí, cibulku usmaženou na masti a pepř. Uvařený lalok nakrájíme na kostky, vsypeme do polévky a krátce povaříme. Vesnickou polévku dochutíme majoránkou a polévkovým kořením.

  3. Českou vesnickou polévku podáváme samostatně nebo s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!