Česká vesnická polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 80 g cibule 1 lžíce sádlo 200 g škvarky 150 g velké kroupy 1 kg vepřový lalok 5 dl vepřová krev 3 l vývar z vepřového masa podle chuti česnek sůl majoránka drcený kmín mletý černý pepř polévkové koření
Postup Česká vesnická polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Lalok uvaříme doměkka a vyjmeme z vývaru. Krev vlijeme přes cedník za stálého míchání do vřícího vývaru a krátce ji povaříme. Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a na sádle osmažíme.
Do vývaru přidáme škvarky, opláchnuté kroupy, česnek rozetřený se solí, cibulku usmaženou na masti a pepř. Uvařený lalok nakrájíme na kostky, vsypeme do polévky a krátce povaříme. Vesnickou polévku dochutíme majoránkou a polévkovým kořením.
Českou vesnickou polévku podáváme samostatně nebo s chlebem.