Krůtí maso na pórku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
4 dl vývar
2 ks bílek
300 g pórek
1 dl červené víno
2 lžíce sójová omáčka
1 ks zelená kapie
1 lžíce škrobová moučka
chilli koření
1 lžička mletý zázvor
1 lžička worcesterová omáčka
500 g krůtí prsa
1 hrst kešu oříšky
4 porce jasmínová rýže
1 lžička tekuté polévkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso omyjeme a nakrájíme na stejné kousky. Papriku očistíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na malé kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na nudličky. Oříšky podle potřeby usekáme na hrubo. Česnek oloupeme a rozdrtíme

  2. Maso promícháme s bílky, solí, zázvorem, česnekem a chilli kořením. Necháme půl hodiny rozležet

  3. Zálivka: Do studeného vývaru vlijeme víno, worcestr, polévkové koření a promícháme se škrobovou moučkou

  4. V hluboké pánvi a na rozpáleném oleji orestujeme maso. Vmícháme papriku a pórek. Jakmile zelenina změkne, přelijeme směs zálivkou a za stálého míchání vaříme ještě 2 - 3 minuty. Nakonec vmícháme kešu oříšky

  5. Krůtí směs na pórku podáváme s jasmínovou rýží a zdobíme zelenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!