Česnekové kuře se špenátem a ricottou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek sůl 2 ks cibule 100 g eidam 150 g parmazán 250 g ricotta 400 g kuřecí prsa 200 ml smetana na vaření 250 g čerstvý špenát sušený česnek 200 g mini lasagne
Postup Česnekové kuře se špenátem a ricottou recept
Postup přípravy receptu
-
Prsa lehce naklepeme osolíme, z jedné strany posypeme sušeným česnekem a nakrájíme na menší kousky. Každé prso asi na 4 díly. Cibuli a česnek nakrájíme na malé kostičky. Špenát krátce povaříme, aby povadl, scedíme a vymačkáme co nejvíc vody. Pak jej nasekáme nadrobno.
V pánvi rozehřejeme tuk a dozlatova osmahneme prsa. Přidáme cibuli a česnek a osmahneme další asi 3 - 4 minuty. Pak přidáme špenát, ricottu a řádně vše promícháme. Směs jen chvíli povaříme a odstavíme.
Mezitím si připravíme těstoviny. Tady v Holandsku se prodávají tzv. mini lasagne, nelze nahradit klasickými lasagnemi! Mini lasagne předvaříme jen do mírného změknutí. Nemáte-li mini lasagne, použijte vaše oblíbené těstoviny kromě špaget. Předvařte, až jsou téměř hotové, ale nesmíte je převařit. Vaříme je v osolené vodě.
Do plechu do trouby velkého asi 30 x 20 cm vysypeme všechny těstoviny. Na ně rozprostřeme veškerou směs z pánve a zalijeme smetanou. Vše posypeme 100 gramy hrubě nastrouhaného nebo nasekaného parmezánu a nakonec rozložíme plátky eidamu. Česnekové kuře se špenátem a ricottou vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a zapékáme 20 minut.
Česnekové kuře se špenátem a ricottou rozdělíme na 4 díly, dáme na talíře a posypeme zbylým parmazánem. Česnekové kuře se špenátem a ricottou ihned podáváme.