Dobré a rychlé kokosky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 lžička marmeláda
2 dl bílek
600 g cukr krupice
300 g strouhaný kokos

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme kokos do robota. Bílky a cukr rozmícháme a dáme za stálého míchání vařit.Vaříme asi na teplotu 45 °C, to poznáme tak, že namočíme hřbet prstu do směsi a lehce nás to pálí

  2. Takto připravenou hmotu pomalu nalijeme na kokos, který mícháme v robotu (rychlost 2, stejně jako když zaděláváme kynuté těsto). Přidáme lžičku marmelády (nejlépe meruňkovou, ale může být i jiná) a vymícháme

  3. Připravenou hmotu dáme do sáčku s hladkou trubičkou a stříkáme na plechy, na kterém máme pečící papír, malé hromádky. Pokud je hmota příliš hustá a špatně se stříká, tak přidáme trochu bílků a promícháme

  4. Kokosky pečeme při 120 °C asi 20 minut. Po zchladnutí kokosky opatrně sundáme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!