Dobré a rychlé kokosky recept
Apetit Recepty cukrovíPostup Dobré a rychlé kokosky
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme kokos do robota. Bílky a cukr rozmícháme a dáme za stálého míchání vařit.Vaříme asi na teplotu 45 °C, to poznáme tak, že namočíme hřbet prstu do směsi a lehce nás to pálí
Takto připravenou hmotu pomalu nalijeme na kokos, který mícháme v robotu (rychlost 2, stejně jako když zaděláváme kynuté těsto). Přidáme lžičku marmelády (nejlépe meruňkovou, ale může být i jiná) a vymícháme
Připravenou hmotu dáme do sáčku s hladkou trubičkou a stříkáme na plechy, na kterém máme pečící papír, malé hromádky. Pokud je hmota příliš hustá a špatně se stříká, tak přidáme trochu bílků a promícháme
Kokosky pečeme při 120 °C asi 20 minut. Po zchladnutí kokosky opatrně sundáme a můžeme podávat.