Cheesecake s čokoládou a baileys recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g máslo
5 dl smetana na šlehání
100 g cukr moučka
100 g strouhaná čokoláda
250 g máslové sušenky
1 hrneček baileys
600 g philadelphia
podle potřeby
kakao

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozpustíme v mikrovlnce. Piškoty rozmixujeme a dobře promícháme s rozpuštěným máslem. Piškotovou směs dáme do dortové formy o průměru 18 cm. Dobře prsty přitlačíme. Dáme do mrazáku alespoň na dvě hodiny.

  2. Rozšleháme sýr philadephia. Přidáme hrníček baileys nebo whisky a dobře promícháme s moučkovým cukrem. Našleháme 3 dl smetany a přidáme ji do směsi. Dobře promícháme. Ke konci přidáme nastrouhanou čokoládu. Krémovou směs lehce naneseme na piškotový korpus. Dáme do lednice na 2 hodiny. Čím déle, tím lépe.

  3. Našleháme zbytek smetany, potřeme jí cheesecake a posypeme kakaem. Cheesecake s čokoládou a baileys nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!